Fietsverzekering

Een ongelukje is snel gebeurd, ook met uw fiets. Een stuurfout gemaakt? Fiets omgewaaid? Hebben dieven uw slot doorgeknipt? En nu? U verzekert uw auto tegen schade, diefstal en ongevallen. Waarom zou u voor uw fiets niet hetzelfde doen? Ontdek alles over de fietsverzekering.

Soorten elektrische fietsen

Het is belangrijk om te weten welke elektrische fiets je hebt, daarna kan je kijken wat je verplichtingen zijn. Kijk dus eerst goed na of het gaat om een elektrische fiets, een gemotoriseerde fiets of een Speed Pedelec. In de tabel hieronder vind je meer informatie

Tabel soorten elektrische fietsen

 

 

Van zodra je weet welke elektrische fiets kan je nagaan wat je verplichtingen zijn. In onderstaande tabel kan je nagaan of je een inschrijvingsplicht en/of een verzekeringsplicht hebt. Alles hangt af van de type fiets.

Tabel verzekerings- en inschrijvingsplicht elektrische fietsen

 

De fietsverzekering

Burgerlijke aansprakelijkheid fiets

De waarborg BA fiets is de verzekering voor alle elektrische fietsen die onder de categorie gemotoriseerde fietsen of Speed Pedelec behoren. De waarborg dekt materiële en lichamelijke schade die u veroorzaakt aan derde in geval van ongeval wanneer uw verantwoordelijk betrokken is.

Gaat het over een elektrische fiets of gemotoriseerde fiets van maximum 1000 W of ondersteuning van maximum 25 km/uur en een motor die NIET zelfstandig kan werken, dan is dit vaak in je BA familiale gedekt en hoef je geen afzonderlijke fietsverzekering af te sluiten.

Lichamelijke ongevallen fietser

Een valpartij of ongeval? Via de waarborg in je fietsverzekering bent u beschermd!

Rechtsbijstand fiets

Bescherm uzelf voor eventuele geschillen met betrekking tot uw fiets.

Fietsomnium

Voor alle fietsen jonger dan 3 jaar, stellen we u een uniek systeem voor van premies:

  • 84 € voor elektrische fietsen
  • 108 € voor mountainbikes / koersfietsen

De waarborg omnium dekt diefstal, poging tot diefstal en materiële schade. Daarbovenop geniet u van zowel een mechanische als een technische bijstand in België.

Let op: u dient gebruik te maken van een veiligheidsslot van een minimum waarde van 60 € (ringslot inclusief kettingslot).

 

Bescherm uw fiets vandaag tegen schade en diefstal, en vertrek morgen zonder zorgen.