Opgelet: verplichte nummerplaat voor bromfietsen

Verplichte nummerplaat voor bromfietsen

De regularisatieperiode is met één jaar verlengd tot 10 december 2017! U kan de regularisatieprocedure opstarten met volgende 5 stappen :

 

1. Om de inschrijving mogelijk te maken heeft DIV het gelijkvormigheidsattest nodig. Indien u dit niet meer in uw bezit heeft, moet er een “attest van onvrijwillige buitenbezitstelling van een gelijkvormigheidsattest/COC bromfietsen en lichte vierwielers” worden opgemaakt bij het politiekantoor.

 

2. Ga met het gelijkvormigheidsattest of het attest van de politie naar een bpost kantoor, waar de bediende de technische voertuiggegevens zal registreren.

 

3. U ontvangt van bpost een formulier “aanvraag tot inschrijving” voor dit voertuig. Dit formulier dient u vervolgens verder aan te vullen, te ondertekenen en bij ons binnen te brengen.

 

4. De voertuiggegevens worden elektronisch verzonden naar DIV en u ontvangt van ons een samenvattingsformulier van de inschrijving.

 

5. Nadien zal de postbode de kentekenplaat met het inschrijvingsbewijs afleveren bij u thuis. Hiervoor dient u 42 euro aan de postbode te betalen voor ontvangst. (Het inschrijvingsbewijs bestaat uit twee delen: een deel om thuis te bewaren en een ander om aan boord van het voertuig te bewaren)

Indien u beschikt over een nieuwe bromfiets of lichte vierwieler die na 31 maart 2014 in het verkeer werd gebracht, werd reeds correct ingeschreven.

Opgelet: De tweedehandsvoertuigen die na 31 maart 2014 werden aangekocht, waren nog niet onderhevig aan de inschrijving. Voor deze voertuigen dient u de regularisatieprocedure op te starten.